Robert E. Howards Conan filmas igen.

Jag minst sagt gillar när de gamla Weird Tales-författarna återpubliceras, som i de svenska tidskrifterna Minotauren och Eskapix. Nu är det dags för en av de gamla Cthulhu Mythos-författarna, Robert E. Howard, att återigen filmatiseras.

Conan, barbaren ska bli film igen. Enligt tidningen Variety har Millenium Films köpt rättigheterna till en ny film om författaren Robert E. Howards (22 jan 1906 – 11 jun 1936) krigiske svärdsvingare (Conan Cimmeriern / Conan Barbaren). Troligtvis går den, om allt flyter på, på bio under 2008/2009. Huvudrollen som Conan spelades på 80-talet av Arnold Schwarzenegger.

 

Guvernör Schwarzenegger kommer dock inte att hoppa i höftskynket för att reprisera sinRobert E. Howard roll, skriver tidningen. Intressant är vidare att enligt Imdb kommer en okänd skådespelare att få huvudrullen – detta ska vara en överenskommelse mellan/inom företagen Warner och Paradox. Warner Bros tror jag de flesta känner till, men däremot kanske inte att det svenska företaget Paradox legalt äger rättigheterna till Robert E. Howard’s dödsbo, inklusive Conan som karaktär. Mycket intressant. Mer information finns för den intresserade att finna på Paradox hemsida.

Nu hoppas och väntar jag (godtroget) att projektet ska rås iland, men vågar dock inte räkna med något.  Planeringsstadium kan innebära mycket!

* * *

Men jag väntar lika mycket på den kanske än mer intressanta, planerade serietidningsfilmen Watchmen, 80-talets stora serieroman, thriller, science fiction-historia och pusseldeckare på samma gång – som inspirerat en våg av intelligenta och okonventionella underhållningserier (särskilt) i (men också utanför) USA.

Watchmen skapades av engelsmännen Alan Moore (manus – ex för V for Vendetta) & Dave Gibbons (teckningar). Intressant är i sammanhanget att upphovsmännen i 80-talets serietidningar och i serieromanen (Bra spänning, 1990) tackar bl. a. en annan STOR och mycket läsvärd författare som jag innerligt rekommenderar alla att läsa åtminstone något av: Neil Gaiman. Denne författarens blogg är heller inte att förakta – troligen en av Internets mest frekventerade…

SERIEN WATCHMEN KAN JAG INTE ANNAT ÄN REKOMMENDERA!

Annonser

~ av Fredrik F. G. Granlund på lördag, 25 augusti, 2007.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: