Rickard Berghorn säljer sin boksamling

Rickard Berghorn – redaktör på Aleph Bokförlag och tidskriften Minotauren – säljer av sin boksamling inför flytt.

Här köper du Berghorns – enligt min åsikt ibland närmast extremt billiga – böcker. Priserna rör sig om exklusive frakt/porto, men portot är i det här fallet inte aggressivt. Det finns många ovanliga eller rara antikvariatiska böcker att fynda från Berghorns bokhylla. Så skynda fynda. OM du har intresse av fantastisk litteratur, vill säga.

Edit 7 okt 2007. Böckerna är nu sålda. Den gode RB gav ett ultimatum om att de böcker som inte reserverades helt enkelt skulle komma att hackas och strimlas. Detta dessutom ytterst blodigt och brutalt. Han bad sina läsare på sin blogg och på tidskriften Minotaurens skrivlista att vänligen göra sitt bästa för att undvika denna hjärtskärande massaker. Orsaken till detta uppges vara problem vid flytt från Stockholmstrakten till Västkusttrakten.

Jag tyckte – och tycker – att detta var grymt!

Böcker är levande meningar, ord, bokstäver.

Så via elektronisk post frågade jag RB om huruvida han inte upplevde ovanstående nämda slakt som något smärtfyllt (det skulle jag gjort).

RB: ”Jag har inget sentimentalt förhållande till varken mina ihopsamlade prylar eller böcker. Några av de icke-sålda har jag ändå sparat, men de flesta är sedan några timmar tillbaka brutalt avrättade.”

Hårda bud, sade Moses när han tappade stentavlorna på foten!

Marmeladkungen lyckades åtminstone rädda 5-6 böcker från denna slakt och är tacksam för detta (och mycket nöjd med skicket). Hade köpt många fler om jag haft någon inkomst, inte levt som jag lever – dvs under existensminimum.

Nu återstår det bara att ge RB en lyckönskning inför flytten! Hoppas allt löser sig till det bästa, Rickard. Och stanna till i Mariestad om du har vägen förbi… Du är alltid välkommen.

Tillägg. Detta är ett gammalt blogginlägg och det går inte längre att köpa några böcker via detta blogginläggs länkar.

Annonser

~ av Fredrik F. G. Granlund på måndag, 24 september, 2007.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: