Tips till Stephen King-samlare

Många läsare har sedan mina inlägg om Stephen King hört av sig om huruvida jag har några förslag på platser där man kan köpa King-böcker. Mitt svar brukar tråkigt nog lyda att åtminstone jag handlar på:

 • Ebay.com (tänk dock på att dollarkursen är på väg upp igen)

Jag har fått ihop flertalet brevvänner nu, däribland den man jag kort och ont benämner ”Samlaren”, och som har en av Sveriges absolut största King-samlingar, särskilt sett till First editions, Limited editions och Gift Editions. Efter mina senaste brevväxlingar med nya intresserade samlare har jag frågat denne om han har några länktips. Och visst har han det. På följande sidor kan ni handla rara King-objekt, såväl som få all tänkbar information om King och Kingsamlande.

 • Betts books, en klassisk, anrik bokaffär som har hållit på i många år och som specialiserar sig på King böcker. Här finns många, många rara King-objekt.
 • The collector, fantastiskt bra sida med mycket info om Kings amerikanska 1:a utgåvor, limited ed. mm. Finns även info om värdet på dom olika böckerna och ett forum att diskutera i.
 • The dark tower, ett ”mecka” för alla King fans, här finns information om ALLT. Finns också ett riktigt bra forum med massor av inlägg varje dag.


Sedan får man ju – förstås – inte glömma Följeslagarna och Liljas Library.

Annonser

~ av Fredrik F. G. Granlund på tisdag, 16 september, 2008.

4 svar to “Tips till Stephen King-samlare”

 1. Vilken lustig bild! Han ser helt besatt ut.

  Gilla

 2. Visst är bilden kul! Såg den först i annan variant på min vän Stewe Sundins före detta blogg rysareochfantasy.blogg.se (se mina länkar till höger).

  Vidare har jag glömt att nämna att min främsta – och bästa – källa till att hitta Stephen King-böcker är diverse loppmarknader samt second hand-affärer. (även lokala antikvariat) Det finns (billiga) guldkorn att hitta! Köper upp mycket för en billigare pening och säljer dem ibland dyrare på Tradera. Det finns onekligen fynd om man bara tar sig lite tid och rotar igenom högar och åter högar av böcker!

  Gilla

 3. Tjo mannen!

  bra bild som sagt, och förresten behöver du inte längre länka till den gamla bloggen.

  Jag funderar på att börja kränga mina gamla serieblaskor för dyra summor. Åtminstone vissa av dem.
  mvh s.

  Gilla

 4. Tjo,

  Jo, visst är bilden bra! Dock valde jag en annorlunda variant än dig, vilket jag antar att du märker – eller inte märker.

  Vad gäller länken till den gamla bloggen vill jag ha den kvar på marmeladkungen, åtminstone tills du får fason på den nya. Intervjun med mig ligger exempelvis på den gamla, varför mina läsare fortfarande bör få chansen att direkt gå in på den.

  Om du vill kränga serier kan jag hjälpa dig genom att lägga ut listan med priser här på marmeladkungen. Funderar på att göra något liknande själv. Har drygt 2000 serietidningar/album, då jag samlat sedan tidigt 80-tal.

  F. G.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: