Bra Böcker förlag är – trots vad jag tidigare uttryckt – ett BRA OCH VÄNLIGT bokförlag

Jag har tidigare uttryckt min besvikelse över det faktum att Bra Böckers bokförlag anordnade en tävling med tio signerade, svenska, exemplar av Liseys berättelse. SIGNERADE!

Jag vann ett av dessa tio exemplar, men Kings agent skickade bara nio, varför man drog lott bland oss tio  – och jag, King-samlaren, drog nitlotten: ett paket om Kings senaste roman, Blaze, samt sex eller sju CD-böcker (en av King, och resten av divergerande andra författare).

Jag var grymt besviken. För ett svenskt signerat exemplar av en svensk förstaupplaga är väldigt ovanligt. Betydligt mer värt! Självklart skrev jag till Bra Böcker, krävde en förklaring, däri jag uttryckte min ilska, vrede, besvikelse.

Men i dagarna fick jag följande mejl från Bra Böckers Marknadsassistent, Johanna (Jag utelämnar efternamnet med tanke på eventuella efterföljder) :

Hej Fredrik,

Jag har glada nyheter till dig!

Via Stephen Kings agent i Sverige respektive USA har vi blivit lovade ett signerat ex av Liseys berättelse som du ska få! Vi ber om ursäkt att det blev strul med tävlingen som du deltog i Grapevine/Internetbokklubben. Men nu kommer du alltså att få ditt utlovade signerade ex. Jag vill dock poängtera att jag har fått besked från agenten att Stephen King är på resande fot just nu och det kan dröja innan du får boken. Men vi skickar den givetvis till dig så fort paketet kommer från USA. Hoppas att detta är ok!

Mvh

Johanna […]

DETTA ÄR TOTALT FANTASTISKT! Paketet med diverse CD-böcker var trevligt, men inte alls som ett svenskt signerat King-exemplar! Jag började misströsta över Bra Böckers Seriositet. Men nu ändrar jag totalt uppfattning! Man har lyssnat på min besvikelse, min kritik… Detta är sinnessjukt. Att man tar min kritik på allvar, inser min besvikelse, tar den på allvar, och fixar till problemet. För MIN skull.

Därför ska jag även rekommendera er King-samlare att besöka: internetbokklubben. Bli medlem. Billigare priser och frakt på nya King-böcker får ni leta över. Och det kostar ingenting att vara med i bokklubben ifråga. Det tar dessvärre tid att få de böcker man beställer, men jag har klagat på det också, och fått förklarat att det är något man arbetar på, vilket även det kommer att förbättras!

Länkar:

Bra Böckers Bokförlag

Internetbokklubben

~ av Fredrik F. G. Granlund på onsdag, 1 oktober, 2008.

7 svar to “Bra Böcker förlag är – trots vad jag tidigare uttryckt – ett BRA OCH VÄNLIGT bokförlag”

 1. Grattis Fredrik. Om du ska sälja den signerade boken hoppas jag du hör med mig först 😉

  Gilla

 2. Hehe.

  Om jag någonsin vill sälja den signerade boken ifråga, då kommer jag höra med många, men naturligtvis däribland dig!

  Men du, vad är en av tio sådana svenska signeringar egentligen värd? Du vet vilken King-samlare jag själv är! Det måste vara extremt ovanligt att få tag i ett signerat svenskt förstaupplage-exemplar!

  Mvh
  F. G.

  Gilla

 3. Mycket bra fråga!
  Tyvärr är ju den svenska ”samlarkåren” ganska lite, men ett ett värde på 1000kr tror jag nog den ska hålla.
  Sen är det ju skillnad på samlare,vissa vill ju att King ska ha skrivit mer i boken än sitt namn, men jag tycker att en svensk(eller amerikansk) utgåva signerad till ”Jonas” är mindre värd för mig än om han bara signerat den.

  Gilla

 4. Du vet ju att jag är en bibliofil som inte tar med lätthet på defekta böcker. Och precis som du påpekar anser jag, och de allra flesta med mig, att det är betydligt mer värt att bara ha författarens autograf, ev med ort och/eller datum vid signaturen, eller något personligt skrivet utan något namn som detta riktar sig till.

  Men hur många svenska Stephen King-böcker har King signerat genom åren? Kan inte röra sig om många!

  Gilla

 5. Jag måste säga att jag är yterst avundsjuk! Men grattis till samlar objektet!

  Gilla

 6. Tackar, tackar, Linus!

  Gilla

 7. […] signerad Stephen King-bok – Liseys berättelse Detta har jag skrivit om tidigare – ex. här och här samt kanske särskilt, rörande min besvikelse, här – men håll ändå till godo, för […]

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: