Det värsta med en titel är att den aldrig egentligen kan spegla vad skribenten avser, för skribents åsikt är tabu!

Annonser

~ av Fredrik F. G. Granlund på lördag, 22 november, 2008.

2 svar to “Det värsta med en titel är att den aldrig egentligen kan spegla vad skribenten avser, för skribents åsikt är tabu!”

 1. Näh, det är baa tabu inom viss postmodernistisk och tillika korkad litteraturteori. Resonemanget lyder så här: Eftersom man inte kan veta till absolut 100% vad en annan människa (författaren) tänker och avser, måste man utgå ifrån att man vet 0% om det… Faller på sin egen orimlighet. Dessutom ett präktigt logiskt felslut.

  Gilla

 2. Genom att påstå att man måste utgå ifrån att man vet 0% om vad en författare tänker och avser – kan man också påstå att denna procentgrad ökar ju mer man läst/läser av författaren ifråga.

  Nu var i och för sig detta blogginlägg ironiskt menat, och, precis som du påstår, faller det på sin egen orimlighet. Men ändå inte, då det i vissa lägen stämmer överens med verkligheten.

  I och med att jag uttalar mig om mig själv är det åtminstone inte ett PRÄKTIGT logiskt felslut. För i det här fallet fick jag publicera titeln, som dessutom var hela blogginlägget.

  Är dock mycket tacksam för din kommentar, och det faktum att du ifrågasätter mig. Hade faktiskt räknat med att man skulle avfärda blogginlägget som något ironiskt fylledille, vilket det alltså inte var.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: