Boktips: Två böcker av Robert E. Howard

Min bekanta, talangfulle författarkollega och medbloggare inom de fantastiska genrerna, Stewe Sundin, berättar på  bloggen Stewe om hur nöjd han är med sitt inköp av boken: The Complete Chronicles of Conan av Robert E Howard. Centenary Edition. Enligt Stewe: ”Alla noveller samlade, plus några till som avslutats av sämre författare.”

conanhoward

Jag är personligen längre inte så mycket för Sword and Sworcery-genren, eller för den delen Conan-berättelser, mest därför att jag anser mig ha läst mig mätt på det mesta inom genren sedan Äventyrsspels gamla böcker: Michael Moorcock, Fritz Leiber, osv – samt allt det jag läst efter 80-talet. Därmed inte sagt att detta är ett dåligt tips – tvärtom! det är ett alldeles utmärkt tips, och en snygg bokutgåva till ett rimligt pris.

Men personligen vill hellre rekommendera mitt senaste bokfynd, av samma författare: The Horror Stories of Robert E. Howard, vilken jag nyligen köpte från SF-bokhandelns postorder, för futtiga 184 kronor. Visst, det var och är STORA pengar för mig. Men någon julklapp kände jag mig tvungen att kosta på mig själv, och nöjdare kan jag knappast vara.

horrorhoward

Annonser

~ av Fredrik F. G. Granlund på onsdag, 10 december, 2008.

3 svar to “Boktips: Två böcker av Robert E. Howard”

 1. Nja, Del Rey-utgåvorna är att föredra framför Gollancz-utgåvan. De är bättre redigerade och bättre illustrerade (du har ju själv Horror Stories-boken att jämföra med).

  Gilla

 2. Fåfäng fråga: hur går det med recensionen av ”Eld och rörelse”?

  Jag vet att du har mycket nu, men…

  Gilla

 3. Martin: Jag instämmer! Del Rey publicerar i allmänhet bättre böcker, så även i detta fall. Orsaken till varför jag inte nämner detta i ovanstående inlägg är helt enkelt att jag inte ville förringa Stewes tips, samt utgåvan i sig – särskilt när jag inte personligen kan något med säkerhet om skillnaden mellan de olika förlagens utgåvor.

  Svensson: Det är alls ingen fåfäng fråga. Jag hade tänkt (och har fortfarande) tänkt att recensera din bok denna helg. Texten var redan färdig, men igår kraschade mitt USB-minne, där jag lagrat recensionen samt en mängd annat nyskrivet. Alltså: en smärre katastrof!

  Ska leta på hårddisken, och be till Gudarna, att jag gjort backupkopia på USB-minnet. Annars kommer jag försöka skriva om recensionen rakt av utav vad jag minns, och sedan kanske – om det går att rädda informationen på USB-minnet – komplettera när jag får tillgång till det jag ursprungligen skrev (ca 5-6 A4 lång recension som bara behövde korrekturläsas samt läggas till fler referenser till).

  * * *

  Det kanske förresten är någon som kan hjälpa mig? USB-minnet användes för att se på film i förrgår natt, fungerade finfint. Jag hade det under dagen i min kavajficka, som vanligt – och inga magnetiska föremål någonstans! När jag stoppade i minnet i min hemdator följer följande felmeddelande: ”En usb-enhet känns inte igen”. Har provat att använda det i andra datorer – samma fel på samtliga. Funderar på glappkontakt, någon smuts i det eller dylikt. Någon som kan hjälpa? Märket är Sandisk Cruzer. Har provat ladda ned och installera korrekta drivrutiner. Detta hjälper inte.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: