Nya fantastikböcker i april

Från en mycket tillförlitlig källa har jag fått reda på att minst två riktigt trevliga böcker kommer att publiceras på bokförlaget H:ström i april.

1. Den första svenska översättningen av Robert Louis Stevensons New Arabian Nights (i svensk översättning, Tusen och fler nätter, som även innehåller ”The Bodysnatcher”, tidigare (dåligt) översatt till svenska såsom Liktjuvarna.)

Förlagets beskrivning: Förmodligen är Robert Louis Stevenson mest känd för sina böcker Dr Jekyll och Mr Hyde, Kidnappad och Skattkammarön, men höjdpunkten i hans konstnärliga gärning står nog ändå att finna i novellsamlingen Tusen och fler nätter (New Arabian Nights, 1882). Dessa texter är samtliga ypperliga bevis på Stevensons förmåga att blanda berättarglädje och spänning med ett bländande vackert och kärnfullt språk, och samtidigt ger de en fin sammanfattning av hans tidiga författargärning.

Denna utgåva – nu för första gången i svensk översättning – innehåller samtliga noveller från originalet, bland annat de berömda novellerna i Självmordsklubben. Utgåvan innehåller dessutom ett fylligt efterord om Stevensons liv och gärning av översättaren Arthur Isfelt

2. En nyutgåva av William Beckfords Vathek som kommer i egen volym om 200 sidor.

Förlagets beskrivning: Vathek är en skimrande vacker och mörk dekadentroman skriven av den excentriske miljonären William Thomas Beckford. Bokens huvudperson är kalifen Vathek, som lever en härskares liv i en enorm fästning i det vi nu kallar Irak. Vathek har två stora passioner: köttets lustar och sökandet efter de mest ockulta av hemligheter. När en ondskefull magiker anländer till hans hov exploderar kalifens törst efter kunskap och makt. I jakten på övernaturlig visdom skyr kalifen inga medel och är beredd att offra allt… För översättningen står Arthur Isfeldt och för ett initierat förord Gabriella Håkansson.

Bara en sak återstår att påpeka: håll ögonen öppna!

Annonser

~ av Fredrik F. G. Granlund på tisdag, 6 januari, 2009.

3 svar to “Nya fantastikböcker i april”

 1. Jag tror att Påls
  De Döda Fruktar Födelsen släpps i vår också, men jag är inte säker.

  Gilla

 2. Oj! Coolt!

  Gilla

 3. Stewe: Naturligtvis ska Påls bok uppmärksammas, och jag ser verkligen fram emot den, och har redan annonserat att den publicerat här på marmeladkungen. Försöker få till lite mer udda nyheter, vilket jag vill påstå att detta är – förhandsinformation från säker källa. Alltid trevligt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: