Uppdatering om Marmeladprinsen

Äntligen hemma. Hemma. Känns skönt att skriva ordet.

Har varit hos min son på KSS i Skövde de senaste tre dygnen; blev ikväll avbytt av min kvinna, trots att jag hade räknat med att detta skulle ske under morgondagen (torsdag).

Vad är då nytt?

Min son blir allt sämre. Grinigare, oroligare. Dessutom har han nu fått utslag över närmast hela kroppen, vilket ställt flertalet läkare – till den grad att jag och Vincent idag fick tid hos en hudläkare.

Personligen tänkte jag att nu har han säkert även fått hudcancer – för ingenting negativt förvånar mig längre.

Och oron började när hudläkaren tittade, kände, rörde och analyserade min sons utslag. När hon började skriva ut ett recept på hudsalva, och förslag till åtgärder, men när hon sedan tvingades hämta ytterligare en specialist tänkte jag det värsta.

Det blev heller inte bättre av att de båda läkarna var oense, att den äldre kvinnan som kallades in talade ett latinläkarspråk jag tidigare inte hört; att de argumenterade sinsemellan och förklarade för mig att Vincents utslag på kroppen beror på två saker: 1) värme; då hans hjärta arbetar så hårt som om han joggade dygnet runt svettas han kopiöst och får därmed lätt utslag; och att 2) han på vissa platser på kroppen fått barneksem; vilket tydligen beror på om antingen jag eller min kvinna har någon (NÅGON) allergi i släkten. Inte visste jag att eksem beror på allergi i generna, men så är det tydligen…

Hur som helst undrar jag när eländigheterna ska ta slut, och när min son ska få komma hem igen. Han tycks bara bli sämre och sämre och sämre. Under de dagar jag nu varit i Skövde har han knappt sovit, varit jobbigare än tidigare under året och dessutom gråtit så mycket fortast han vaknat att han blivit i det närmaste blå i ansiktet. Hans mage fungerar inte. Hjärtat fungerar inte. Huden fungerar inte. Man upptäckte dessutom igår via röntgenbilder att hans lungor får för mycket blod – är därmed alltför ansträngda. Hans blodtryck är inte bra; särskilt övertrycket, så nu har man även höjt hans hjärtmedicin. Och hans vikt varierar dag för dag, verkar närmast öka så lite under veckorna att man börjar undra.

Vad ska bli nästa sak man upptäcker? Jag slutar snart förvånas. Hur ska min son orka med en hjärtoperation? Och när blir nu denna hjärtoperation? och vilken typ av hjärtoperation blir det? Hur ska han orka? Och när ska vi egentligen få ta med honom hem till Sverige, till Mariestad?

~ av Fredrik F. G. Granlund på torsdag, 22 januari, 2009.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: