Alastor Press-året 2009

Ett nytt år, nya böcker, nya trevligheter (åtminstone inom detta område)… Alastor Press förnekar nämligen (troligtvis) ingens förhoppningar. Nej, Alastor har ingen grusgång fram till härligheten.

Det senaste nyhetsbrevet innehåller följande ytterst intressanta information (redigerat och nedkortat  av undertecknad, förhoppningsvis utan innehållsenlig förändring):

————————

Vår senaste bok är Fragment för att bemästra döden av den spansktalande prosaförfattaren och poeten Alejandra Pizarnik (1936-72). Boken är häftad och 164 sidor lång. Ni betalar bara 140 kr (inklusive moms och frakt) för denna fantastiska och mörka bok, och som vanligt har ni en månad på er att betala. Det är självfallet utmärkt att beställa våra andra titlar samtidigt, utan extra fraktkostnad.

Det sägs att Alejandra Pizarniks död var lika välregisserad som en klassisk teater – i hennes egen makabra stil naturligtvis; och det sägs att hennes vänner fann den döda kroppen i arbetsrummet på Calle Montevideo i Buenos Aires, 25 september, 1972, omgiven av uppsprättade dockor med sminkade ansikten. Och på svarta tavlan ska hon ha kritat sina sista ord till livet, till språket och till Isidore. Bördan av trettiosex år och giftet av femtio tabletter Seconal skulle slutligen få henne att somna, efter år av kronisk sömnlöshet.

Idag anses hon vara en av de absolut största spansktalande, kvinnliga poeterna. Och den här utgåvan är det första fylliga svenska urvalet av Pizarniks poesi och prosa och utgör ett tvärsnitt av hennes gärning. Boken innehåller dessutom ett initierat efterord av översättaren Maria Nääs.

————————

Under återstoden av året har vi att se fram emot: H P Lovecrafts Vid vansinnets berg (späckad med extramaterial såsom utdrag ur brev, essäer, noter och anteckningar av HPL själv),

Aubrey Beardsleys Litterära kvarlevor (rikligt illustrerad med hans egna teckningar och med ett efterord av Jonas Ellerström), noveller i urval av såväl Lord Dunsany som Ambrose Bierce

samt de sedan länge utlovade Rimbauds Samlade brev och andra dokument

och Huysmans En Route i svensk översättning för första gången.

————————

Och efter mycket om och men har vi fått fason på vår hemsida. Besök den gärna och skriv ris eller ros i vår gästbok.

Tack för allt stöd genom åren!

Bästa Alastor Press

Annonser

~ av Fredrik F. G. Granlund på torsdag, 26 mars, 2009.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: