Synnerligen intressanta nya amerikanska Lovecraft-böcker

Hippocampus Press listar för 2010 en bok som heter I AM PROVIDENCE: THE LIFE AND TIMES OF H. P. LOVECRAFT i två volymer, vilket enligt tipsaren Martin Andersson, måste vara S. T. Joshis kompletta Lovecraftbiografi. Alltså något att se fram emot (även om Martin gissar/uppskattar att förhandsbeställningspriset kommer att bli runt $90).

För vidare information, se Hippocampus Press hemsida här.


* * *

LOVECRAFT ANNUAL nr 3 publiceras och släpps enligt uppgift i slutet av augusti (deadline brukar vara i början av juli). En intressant rubrik i den är ”Poems not in The Ancient Track, vilket måste innebära att fler dikter av Lovecraft har hittats sedan THE ANCIENT TRACK publicerades (Martin har personligen en sådan dikt, men pluralformen måste innebära att det finns fler).

Här finner man information om denna utgåva.

* ‘ *

Dessa uppgifter har Marmeladkungen blivit tipsad om av Lovecraft-kännaren Martin Andersson från Göteborg. Ovanstående är i det närmaste bara hans ord. Tusen tack vill jag – och säkert andra med mig – uttrycka till dig, min vän. TACK!

Annonser

~ av Fredrik F. G. Granlund på tisdag, 18 augusti, 2009.

4 svar to “Synnerligen intressanta nya amerikanska Lovecraft-böcker”

  1. Man bockar och bugar. 🙂
    Ja, gissningen om förhandsbeställningspriset på I Am Providence baseras på att Hippocampus’ tidigare tvåvolymsset (HPL:s korrespondens med August Derleth och Robert E. Howard) båda kostat $90 att förhandsbeställa, och såvitt jag vet blir HPL-biografin i ungefär samma storlek. Jag hörde så sent som i dag att målet är att få ut den till nästa vår/sommar, och att Hippocampus Press hoppas börja kunna ta upp förhandsbeställningar före 29 oktober.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: