Tips: Skräckministeriet – premiär i höst på SVT2

skrackministeriet1_385

”I höst är det premiär för Skräckministeriet, programserien som dyker ner i det allra mörkaste och kusligaste. Skräck har blivit allt mer populärt och finns idag som element i allt från dramaserier till mode och popvideor. Skräckministeriet kommer att skildra skräck ur ett idéhistoriskt perspektiv, som en del av vår kultur och vår historia.

”Vi vill ta reda på varför vi söker oss till skräck trots att vi blir livrädda, det känns ju i grunden irrationellt. För de allra flesta handlar skräck om det vi inte kan kontrollera, möjligen är skräckfiktionen ett sätt för oss bearbeta det”, säger Carl Tofft, producent för programserien.

Under säsongen kommer vi bland annat träffa konstnären H.R Giger som skapade monstret i filmen Alien och författaren Joyce Carol Oates som är ett stort fan av skräcklitteraturen. Vi diskuterar våld med den kultförklarade skådespelaren Terri McMinn som blev styckad i filmen Motorsågsmassakern och pratar japanska spöken med The Ring-författaren Koji Suzuki.

Läs mer om detta SVT-program här.

* * *

Carl Tofft vann 2006 Stora journalistpriset som ”Årets förnyare” för sin SVT-serie Musikministeriet, som vände ut och in på stort och smått i musikens värld. Den andra säsongen av Musikministeriet sändes våren 2009.”

Seriestart: SVT2 torsdag 3 september kl 21.30: Skräckministeriet (1:8)

Annonser

~ av Fredrik F. G. Granlund på onsdag, 19 augusti, 2009.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: