Vad sägs om en del av Marmeladkungens texter höglästa i mp3-format?

Av en mycket god vän har jag fått tipset att läsa in en del äldre, publicerade, samt opublicerade texter – såväl dikter som noveller. Varför? Det undrade jag också. Men jag har högläst en del det senaste och fick därmed detta tips, varför jag nu kort och ont och gott och snällt och elakt och mediokert undrar huruvida det finns något intresse för något sådant?

Nu kommer jag förstås att göra detta oavsett om ni skriver obehagliga eller ”bara”  nekande kommentarer, tja, till och med om ni skriver positiva dito  – men min STÖRSTA FRÅGA är eljest om någon kan ge mig ett bra tips på program att nyttja när jag läser in texterna; samt vilken mikrofon jag lämpligen bör nyttja under detta äventyr. Har tänkt att prova en del olika, men varför inte fråga mina läsare, då jag naturligtvis ska försöka ordna bästa tänkbara kvalitet i kommande mp3-format, vilka jag förutom här på Marmeladkungen i sinom tid även kommer att möjliggöra åtkomst till via bl.a. Piratebay.

Även om ni säkert inte ens är intresserade.

Annonser

~ av Fredrik F. G. Granlund på måndag, 11 januari, 2010.

4 svar to “Vad sägs om en del av Marmeladkungens texter höglästa i mp3-format?”

 1. Det var ett tag sen jag var här och läste och kommenterade nu.
  Ljud är mitt område, men din fråga har inget kort svar och kräver en del motfrågor. Om du fortfarande är intresserad av att läsa in texter så kan du skicka mig ett mail (eller lägga till mig på msn om du har det). Jag behöver först och främst veta hur mycket pengar du vill lägga på utrustning. I annat fall är du välkommen till mig i Karlstad, jag har akustikbehandlad hemstudio med åtminstone halvprofessionella prylar som kommer till användning alldeles för sällan.

  Gilla

  • >Det var ett tag sen jag var här och läste och kommenterade nu.

   Ytterst trevligt att du återvänder och kommenterar.

   Jag är ytterst tacksam för all hjälp jag kan få. Faktiskt kom en god vän från Töreboda/Amsterdam hit ikväll med Cubase och mikrofon och jag höglöste tre dikter varpå han visade hur man kan separera ljudet och förstärka eller lägga till eko samt hur enkelt det kan vara att lägga till en enkel dov basslinga om dikten har någorlunda rytm. Det gäller förstås inte om jag (även) läser in noveller, vilket är en stor tanke, samt att göra en torrent av dessa så att de blir åtkomliga via torrentz.com och naturligtvis piratebay.org.

   Jag kan i dagsläget inte lägga något på utrustning. Det får bli så bra det blir med den utrustning vi har – men/och jag tackar och bugar abstrakt inför det faktum att du bjuder mig till Karlstad, inte långt från Mariestad, något som verkligen skulle vara trevligt, särskilt med tanke på vad du beskriver…

   Jag är ytterst sugen. Har även kontaktat en god bekant som arbetar för TV4 om att eventuellt lägga till någon dov bakgrundsslinga till min uppläsning, olika slingor till olika dikter. Men först måste jag ordna och lära mig mer om hur man gör för att spela in min röst på bästa sätt.

   Du har väl inte möjligen några länkar att erbjuda mig där det lättförståeligt förklaras hur man spelar in en text och i efterhand redigerar den?

   /F. G.

   Gilla

 2. Något jag är sugen att prova på är att ljudlägga texter. Jag har ljudlagt lite amatörfilmer och det är skitskoj att förstärka de visuella intrycken med ljud, men jag skulle vilja prova att göra det samma till en höguppläst text.
  Då pratar jag inte om att lägga på fågelkvitter eller en biltuta när en sådan nämns i texten, jag trivs bäst när jag kan framkalla känslor som är de motsatta till harmoni.
  Att göra något sådant till en förvirrad och vansinnig text där man kan ta ut svängarna både vad gäller behandlingen av ljudläggningen samt speakerrösten vore skitskoj.

  Gilla

  • Jag är synnerligen intresserad av att få mina höglästa texter ljudsatta, dovt i bakgrunden. Som jag skrev i mitt tidgare svar har jag kontakt med en man på TV4, men också med andra, många andra. Fast detta spelar ingen som helst roll. Jag är ytterst intresserad av ett samarbete om du kan tänka dig det – sett till att jag högläser dikter och prosadikter, kanske hela noveller, osv. Det vore otroligt trevligt.

   Du är mycket välkommen att kontakta mig vidare, Robin, på anson@passagen.se eller 0708-226439

   Bästa
   F. G.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: