Släkten är allt!

”Stackars man”, sade psykiatrikern till den nyintagne patienten. ”Kan ni ge mig någon anledning till er schizofreni?”

”Jo, Jag skall försöka förklara vad som hände”, svarade patienten. ”Jag gjorde bekantskap med en änka som hade en vuxen dotter. Vi gifte oss, och en tid senare gifte sig min far med min styvdotter. Då blev alltså min fru och jag svärföräldrar till min far. Min dotter blev samtidigt min mor, eftersom hon var gift med min far.

En tid därefter fick min styvmor, alltså min hustrus dotter, en son, och den pojken var naturligtvis min bror, eftersom han var min pappas son. Men han var också son till min hustrus dotter och alltså hennes dotterson, varför jag blev morfar till min bror.

Så fick min hustru en pojke och denne blev min fars svåger. Min sons styvsyster är också hans farmor, eftersom han är hennes styvsons barn. Min far är mitt barns svåger, eftersom hans syster är min fars hustru.

Jag är alltså bror till min egen son och han är mormors barn. Jag är min mors svåger och min hustru är min farmors mor – ja, kanske min farmors mormor. Mitt barn är min farmors nevö och jag är farfar till mig själv. Jag är bror med min far och samtidigt både far och son till honom. Min hustru är min mormor, mor, svägerska och svärdotter – och jag är far och son till mig själv.

”Tack, då förstår jag”, sade psykiatriern.

Annonser

~ av Fredrik F. G. Granlund på onsdag, 27 januari, 2010.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: