Äntligen har H. P. Lovecrafts Viskningar i mörkret publicerats

H. P. Lovecrafts Viskningar i mörkret, en skräckklassiker, går nu att beställa direkt från bokförlaget Alastor Press, för 100 kronor inkl. frakt. Inte direkt dyrt. SF-bokhandeln stoltserar med samma bok för 98 kronor här.

Något ruvar bland Vermonts obebodda berg och hemsöker de täta skogarna – något som befinner sig långt utanför radien för vår allmänna kunskap och tro. De som återvänt efter att ha vågat sig in i skogarna och uppför otillgängliga sluttningar, in i djupa raviner eller halvt bortglömda dalar, har skymtat ohyggliga gestalter och hört upprörande röster bland kullarna.

Stålsätt er när ni läser detta, för det kommer att chockera er. Vad jag säger är emellertid sanningen och inget annat. Sant är detta – jag har sett och rört vid en av varelserna, eller en del av en av varelserna. Gode Gud, min vän, detta är ohyggligt. Den var självfallet död. En av hundarna hade fått tag påden, och jag hittade den i närheten av kenneln i morse. Jag försökte bevara den i vedboden för att övertyga folk om alltsammans, men den upplöstes helt och hållet på några timmar.

Vad är det för varelser som nattetid rör sig kring Henry Akeleys ensligt belägna gård? Så fort månen är dimhöljd eller frånvarande om natten skäller hans hundar ohyggligt. Om morgnarna ser han färska, besynnerliga kloavtryck och på nätterna finner han sig under belägring.

Viskningar i mörkret är en av Lovecrafts mest omtyckta och inflytelserika berättelser, som inbegriper och förklarar mycket av den mytologi och de termer som spänner genom merparten av författarens verk. Här presenteras den för första gången oavkortad, nyöversatt till svenska, i en textkritisk, kommenterad utgåva baserad på den senaste Lovecraft-forskningen. Boken innehåller även ett efterord av Martin Andersson, samt essän Vermont – ett första intryck.

Jag har ännu inte fått något exemplar, men har bland annat varit med om att korrekturläsa översättningen, varför jag med motivering kan rekommendera detta verk. Dessutom meddelar Alastor Press att H. P. Lovecrafts  ”Vid vansinnets berg” åter finns i lager.

Annonser

~ av Fredrik F. G. Granlund på lördag, 5 juni, 2010.

Ett svar to “Äntligen har H. P. Lovecrafts Viskningar i mörkret publicerats”

  1. Jag har faktiskt haft ett långfinger med i utvecklingen av denna bok. 😉 Och det är jag verkligen stolt över!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: