Vertigo förlag arbetar på ännu en ny H. P. Lovecraft-bok

Efter kontakt med Vertigo förlag (samt efter att ha upptäckt att C-M Edenborg bloggat om det, här), kan jag glatt meddela att man även från detta bokförlags håll kommer att publicera en bok av H. P. Lovecraft.

Förlaget har nämligen precis köpt loss en hel väldig massa av legenden Sam J. Lundwalls Lovecraft-översättningar, och nu är det alltså dags för en ny Lovecraft-volym innehållande ett intressant urval (läs: bl.a.)  Lundwall-översättningar. Några längre verk som finns i tryck från andra ställen sägs på förlaget inte komma vara med. Som tur är meddelar herr Edenborg på Vertigo att förlaget i sammanhanget anlitat en expert som kommer att uppdatera översättningarna utifrån de allra senaste, textkritiska Lovecraft-utgåvorna, och detta dessutom med Sam J:s godkännande.

Boken ifråga kommer troligen vara betitlad Skräcknoveller”, eftersom det rör sig om en samling av en (troligtvis) mycket stor del av Lovecrafts sådana – och denna cirka 500-sidiga volym ämnas beklädas i svart linneband med guldfoliering.

När boksläppet kommer är kanske något oklart i dagsläget, men är planerat till hösten 2011. Dessvärre beräknas priset bli HÖGT på denna feta bok. Men…

Nu kommer det alltså MYCKET Lovecraft-godis till den som väntar.

 

Annonser

~ av Fredrik F. G. Granlund på fredag, 19 november, 2010.

Ett svar to “Vertigo förlag arbetar på ännu en ny H. P. Lovecraft-bok”

  1. […] denna utgåva. Och enligt uppgift återstår en del manusgranskning innan boken går till tryck). Här läser ni allt jag vet om denna bok – massor av information om denna feta och påkostade bok […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: