Fler novellsamlingar publiceras inom fantastiken

Du läste rätt –

Det är verkligen som så att den senaste tiden har en del novellsamlingar publicerats inom de fantastiska genrerna, och flera har rönt stor framgång. Det går att diskutera varför detta plötsligt skett just nu, men personligen finner jag det alldeles utmärkt: och det är verkligen bara att hoppas på att fler bokförlag följer med i denna ström och ger fler chansen, i och med att det litterära Sverige inser att det faktiskt är väldigt mycket som är läsvärt i dagens fantastiksverige.

Först och främst har vi Anders Fager med boken Svenska kulter som publicerades på Man av skugga förlag 2009, men som sedan under 2010 köpts upp av Månpocket. Fager vann för övrigt precis Catahyas årliga pris för 2009 års bästa novell med novellen Mormors resa.

Sedan har vi Johannes Källström som med MörkersiktMassolit förlag fått stort utrymme och spridning. Det ryktas även om översättningar.

I nästkommande två blogginlägg kommer undertecknad att publicera intervjuer med Anders Fager samt Johannes Källström.

 

Karin Tidbeck måste också nämnas med hennes Vem är Arvid Pekon?, även den här boken publicerad på Man av skugga förlag. Och snart kommer i januari även ännu en ny novellsamling av John Ajvide Lindqvist på Ordfront – Låt de gamla drömmarna dö. Nu är det bara att hoppas på att 2011 blir ett novellsamlingarnas år!

 

Annonser

~ av Fredrik F. G. Granlund på tisdag, 11 januari, 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: