Marmeladkungen kan som första litteraturblogg avslöja: De två första böckerna från det nya bokförlaget Hastur

Inom bara två, tre veckor kommer det att vara möjligt att köpa två färska böcker från det nya bokförlaget Hastur, två starkt, till upplagan sett, begränsade böcker som längre ned i detta blogginlägg kommer att presenteras; Arthur Machen-boken är till och med handnumrerad!

Alla de som stått/står på Alastor Press mailing-lista kommer också snart att få ett erbjudande att köpa dessa böcker till ett mycket bra pris. För den som ännu inte är medlem där, men som är intresserad av Alastor Press utgivning och/eller Hastur förlags första två böcker, rekommenderar jag starkt ett besök på Alastor Press hemsida. Annars går det bra att redan nu ta kontakt med Hastur förlag på info@hasturforlag.se eller order@hasturforlag.

För övrigt ryktas det och tisslas och tasslas och viskas och skriks i Marmeladkungens korridorer att en förlagets hemsida är under arbete, och att den kommer att vara placerad på www.hasturforlag.se – men observera nu att den här länken alltså inte fungerar i dagläget.

* * *

Arthur Machen – Den röda handen

Han såg en välbärgad herre, klädd i släta, prydliga kläder. De noggrant klippta polisongerna hade börjat bli aningen gråsprängda; han kunde ha fyllt fyrtiofem för en timme sedan; och en stilig guldklocka hade till hälften glidit ut ur hans västficka. Och där i halsens kött, mellan hakan och örat, gapade ett stort, djupt sår, tilltäppt av torkat blod; och de vita kinderna sken likt tända lyktor ovanför allt rött.”

Vem har mördat sir Thomas Vivian med en förhistorisk flintkniv? Och vad betyder den röda handen som målats på muren bakom hans döda kropp? Vad är ”Den svarta himlen” som omnämns i det besynnerliga brev man hittar i den mördades ficka; och finns det verkligen en skatt, vaktad av det fruktansvärda småfolket, nedgrävd någonstans under Wales oländiga kullar? Amatördetektiverna Dyson och Phillipps ger sig ut på ett äventyr för att finna lösningen på gåtan, som visar sig vara mer komplicerad och ohygglig än någon av dem kunnat ana.

Den röda handen (1895) är en detektiv- och skräckberättelse i bästa Sherlock Holmes-anda, skriven av den kultförklarade författaren Arthur Machen. Denna utgåva innehåller också ett efterord om Machen av H. P. Lovecraft.

Tillägg 29 maj: Boken Den röda handen av Arthur Machen förväntas komma från tryckeriet om ungefär en vecka. Den går dock redan nu bra att förbeställa till ett bra pris. Priset är vid förbeställning 100 kronor inkl moms och frakt. Boken ligger på 80 sidor och är tryckt i 500 handnumrerade (!) exemplar. Dessutom gäller 30 dagars betalningstid. Beställningar görs till en av följande adresser: Info@hasturforlag.se, order@hasturforlag.se, eller info.hastur@gmail.com

* * *

Ambrose Bierce:

Halpin Fraysers död och andra berättelser

En grund vattenpöl, som om nyfallet regn hade samlats i fårorna efter gamla hjulspår, mötte hans blick med ett rödfärgat sken. Han stannade och doppade handen i vätskan. Den klibbade sig fast vid hans fingrar; det var blod! Blod, förstod han sedan, omgav honom i samtliga riktningar. På de stora breda ogräsbladen som frodades längs vägkanten syntes fläckar och stänk. Torra stycken mellan hjulspåren var nedsölade och smutsiga som av rött regn. På träden fanns stora blåröda utgjutningar och blodet droppade likt dagg från deras lövkronor.”

1913 red Ambrose Bierce 71 år gammal ut i Mexicos vildmark. Han försvann spårlöst. Efter sig lämnade han legenden om sin bitterhet och oförsonlighet och ett författarskap som idag, nästan 100 år efter hans död, talar till oss med en mäktigare röst än någonsin tidigare.

Med klassiker som “En händelse på Owl Creek Bridge”, “Chickamauga“, “Hundolja“, “Den fördömda varelsen“, “Moxons överman” och “Halpin Fraysers död”, är Bierce idag ett av de mest framträdande namnen i den amerikanska novellkonstens historia.

I denna utgåva samsas hans blodiga noveller om det amerikanska inbördeskriget med hans bitska och galghumoristiska satirer och nydanande och inflytelserika skräckberättelser: hela 35 noveller av mannen som H. P. Lovecraft kallade ”Amerikas främsta skräckförfattare vid sidan av Edgar Allan Poe”.

Tillägg 29 maj 2011: Boken Halpin Fraysers död och andra berättelser av Ambrose Bierce förväntas komma från tryckeriet om ungefär en vecka. Den går dock redan nu bra att förbeställa. Priset är då 170 kronor inkl moms och frakt. Boken är om 303 sidor och tryckt i 500 exemplar (inte handnumrerade). Dessutom gäller 30 dagars betalningstid. Beställningar görs till en av följande adresser: Info@hasturforlag.se, order@hasturforlag.se, eller info.hastur@gmail.com

Tillägg 3 juni 2011: Innehållsförteckningen till Ambrose Bierces Halpin Fraysers död och andra berättelser är nu släppt:

Om texten (Översättaren Arhur Isfelts kommentarer till urval och översättning)

Förord – allt är fåfänglighet: Arthur Isfelt

Inledning: Clifton Fadiman

Innehåll

En händelse på Owl Creek Bridge

Hundolja

Främlingen

Den fördömda varelsen

Arresterad

Halpin Fraysers död

John Bartines klocka

Staley Flemings hallucination

En bottenlös grav

Chickamauga

Charles Ashmores spår

Hypnotisören

Moxons överman

Ett oavslutat lopp

Mannen som steg ut genom näsan

Svårigheten att korsa ett fält

Den högra fotens mellersta tå

En misslyckad eldsvåda

Panterns ögon

John Mortonsons begravning

Mannen från Carcosa

Ett trådlöst meddelande

Månskensvägen

På plats vid en hängning

Hos gamle gubben Eckert

Dödförklarad

Den lilla trashanken

De andra hyresgästerna

Spökhuset

En ryttare i himlen

Lämpliga omgivningar

En klängväxt på ett hus

En sommarnatt

Det röda ljuset

En återupptagen identitet

 

Appendix – om Ambrose Bierce: H.P. Lovecraft (utdrag ur Supernatural Horror in Literature)

 

~ av Fredrik F. G. Granlund på torsdag, 26 maj, 2011.

2 svar to “Marmeladkungen kan som första litteraturblogg avslöja: De två första böckerna från det nya bokförlaget Hastur”

  1. Bierce OCH Machen — rena julafton!!

    Gilla

    • Joru, detta blir mumma! Kika gärna även på nästa blogginlägg och vilken otrolig utgivning förlaget kommer med den närmaste tiden! Jag blir närmast mållös. Hade jag haft mer pengar skulle jag köpt varenda titel jag inte har sedan tidigare.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: