Marmeladkungen publicerad i ny antologi – Spegelzonen

I måndags, den 20 feb, släpptes antologin Spegelzonen för allmänheten. Häri ingår jag med den prisbelönade novellen Eutanasi, tillika det första kapitlet i min tredje roman. Mer information om detta och boken kommer inom det snaraste att publiceras här på Marmeladkungen. Tro mig!

Innehåll:

Begränsad upplaga av Billy Rimgard 
Experimenten med partikelacceleratorerna leder inte till att higgspartikeln upptäcks. Men däremot hittar man något annat, som är mycket oroande. Novellen vann vår senaste novelltävling.

Min själ har spindelben av Peter Fisk
När farfar är nära att dö får han andra perspektiv på tillvaron. Men hans nära och kära delar inte hans nya ideer. Den här novellen vann vår andra novelltävling och är en av de bästa vi någonsin publicerat.

Dolt i jorden av Camilla Linde
Vad är det för världsomspännande civilisation som arkeologerna funnit spår efter, och vars gud dyrkades över hela kontinenter? Denna originella novell är även den en novelltävlingsvinnare.

Sell Out av Anders Nilsson
Att sälja sin konst räcker inte längre. Nu måste man sälja betydligt mer för att kunna överleva ekonomiskt. Den här skakande novellen kom på poängplats i den senaste novelltävlingen.

Besten av Bertil Mårtensson
Vad är det för stor hund som har setts springa i skymningen runt den gamla kyrkan? Denna stämningsfulla skräcknovell publicerades i tidskriften Mitrania. Bertil Mårtensson är bl a känd som en svensk sf-författare.

Kents bensin och Tobak av Rikard Slapak
Riktigt skrämmande skräcknoveller är sällsynta, men det här är ett enastående exempel på svensk skräck när den är som bäst. Den kom på poängplats i vår senaste novelltävling. Rikard Slapak har blivit publicerad åtskilliga gånger i Mitrania och i olika antologier.

De stulna tonerna av Thomas Lundgren
En äppelodlare dras in i ett mysterium med en märklig orgel som tycks ha en gåtfull kraft. Ännu en berättelse från vår senaste novelltävling.

Ett offer till Yuurhl – Johan Theorin
Innan Johan Theorin blev så känd som han är idag skrev han den här utmärkta novellen om en flicka som dömts att offras till guden Yuurhl. Den var ett bidrag till en novelltävling.

Det vita skeppet av H.P Lovecraft
I denna drömlika novell tar Lovecraft oss med på en resa till gåtfulla, främmande platser som ytterst få har hört talas om. Den legendariske författaren upphör aldrig att fascinera.

Den svarta damen av Robert Andersson
En före detta trollerikonstnär är fortfarande besatt av dolda lönnutrymmen och hemliga platser. Men det finns hemligheter som ingen människa bör känna till.

Eutanasi – Fredrik F. G. Granlund
Sedan H.G Wells ”Tidsmaskinen” kom ut har sf-författare spekulerat kring möjligheten att resa tillbaka i tiden. Här är en ny variant på temat. Denna novell vann en av våra novelltävlingar och har en lång och intressant historia.

Membranet i mittens horn – K. G. Johansson
En upptäcksresande i djupaste Afrika stöter på något som kan förändra världen. Men är han situationen vuxen? K.G Johansson är känd både som översättare, gitarrist och författare. Denna novell håller hög klass.

Tuzun Thunes speglar – Robert E. Howard
En forntidskung är uttråkad över tillvaron. Men en vis gammal man visar honom hemligheter som han ännu inte känner till. Barbaren Conans skapare har här skrivit en fascinerande berättelse om det tema som gett antologin sin titel.

* * *

ISBN: 978-91-633-9936-7
Redaktör: Robert Andersson
Layout, korrektur och översättningar: Lilian Wiberg
Omslagsbild: Åke Andersson.

Antal sidor: 146

Häftad

Beställningsinformation:

Sätt in 105 kronor på plusgirokonto 162 29 01-5 och ange din postadress så får du boken inom en vecka. Bokens hemsida hittar du här. 

~ av Fredrik F. G. Granlund på onsdag, 22 februari, 2012.

5 svar to “Marmeladkungen publicerad i ny antologi – Spegelzonen”

  1. Med min granskande blick kan jag ärligt säga: snygg bok, och bra balans med två klassiker (HPL, Howard), kända svenska namn plus en del mindre kända. Kudos, man!

    Gilla

  2. Nu såg jag på Facebook att det saknas två sidor av din novell. Nåja, det är sådant som händer, tråkigt och så men du har gjort vad du kunnat. Försök bevara lite positiv energi av det hela, Mitrania gjorde också vad de kunde. Force majeure som det heter i juridiken, man kan inte ansvara för naturkatastrofer, krig och annat.

    Gilla

  3. […] Den här novellen vann första pris i tidskriften Mitranias novelltävling 2005. Publicerades ursprungligen i tidskriften Mitrania nr 2, 2005. Återigen publicerad februari 2012 – utan de två avslutande sidorna- i antologin Spegelzonen (Robert Andersson, red.).  […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: