Hjälp! Marmeladkungen är förtjänt av att belönas med Mariestad kommuns kulturstipendium

 Hjälp mig att nå längre . . .


Mariestad kommun delar ut ett kulturstipendium som belöning till, eller som stöd och uppmuntran för verksamhet inom litteratur, musik, konst, koreografi, teater, fotokonst, film, konsthantverk, kulturminnesvård eller dylikt.

Stipendiet kan delas ut till person, grupp eller organisation verksam i eller med särskild anknytning till Mariestads kommun. Stipendiet kan delas ut till en person eller delas på flera.

Sista ansökningsdag: 20 april

Om jag personligen genom alla mina snart 33 år någonsin varit förtjänt av något stipendium så måste det ändå sägas vara detta. För mitt författarskap har gått och går ständigt från klarhet till klarhet – och det involverar till och med mer suddiga gränser . . . Ett exempel på detta diffusa mellanting är t. ex. hur jag även blivit och är verksam som litterär och filmatisk kritiker samt professionell översättare.

Jag anser att jag och min vän tillika kollega Jan-Erik Ullström från Skövde är än mer än skäliga vinnare av detta stipendium. Min åsikt är att vi båda bör nomineras och uppmärksammas eftersom vårt arbete var för sig liksom när vi arbetar enskilt alltid är något minst sagt extraordinärt. Just nu skriver vi gemensamt på en roman om vilken vi har oerhört höga tankar, vilken snart ligger färdig för bokförlagen.

Ni som följer Marmeladkungen vet att mitt skrivande under åren utvecklats något otroligt och att jag inom ett brett spektrum av fack- och skönlitterära discipliner, samt med fyra vinster i nationella tävlingar, ständigt publicerar mig och utvecklas som författare, poet och översättare.

Så bästa läsare. Om du tycker om vad jag skriver och/eller mig – eller om du av någon annan orsak vill mig väl . . . Jag skulle verkligen uppskatta om du nominerar mig och/eller min kollega i Skövde till detta Mariestad kommuns kulturstipendium. För med lite välförtjänta prispengar på fickan kan jag få lite lugn och därmed ett skönare sinnestillstånd som skulle kunna hjälpa mig att skapa mer och mer stabilt.

Att nominera någon av oss är synnerligen enkelt. Skriv någon rad om att du vill nominera en av oss eller oss båda till priset ifråga på följande länk:

NOMINERA DIN KANDIDAT TILL MARIESTADS KULTURSTIPENDIUM

Du kan också skicka in ditt förslag till

linda.svensson@mariestad.se

(ange ämne: ”Kulturstipendiet 2012”)

eller till:

Mariestads kommun
Kulturstipendiet 2012
Kulturkansliet
Kyrkogatan 2
542 86 Mariestad

Annonser

~ av Fredrik F. G. Granlund på lördag, 7 april, 2012.

3 svar to “Hjälp! Marmeladkungen är förtjänt av att belönas med Mariestad kommuns kulturstipendium”

  1. En nominering är nu skickad. Hoppas det går vägen.

    Gilla

  2. Och jag tycker att DU, vem du än är som hamnat här, är förtjänt av att hitta till http://bookie.bokhora.se

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: