Ny framgångsrik fantastik: Den gråtande madonnan på Monte Pino – av Mattias Lönnebo

Edit 10 maj 2012. Herr Lönnebo drog för inte länge sedan igång en virtuell diskussion på en Facebook-sida betitlad: Vilken fantasybok betyder mest för dig? Här går det att rösta och berätta och ”lyssna” och diskutera och argumentera. Kan bli riktigt intressant med fler medverkande.

Ny fantastikroman:

Den gråtande madonnan på Monte Pino

Även om den här nyheten inte är nyuppskuren-lime-fräsch vill jag ändå slå ett slag för den nya fantastikromanen ”Den gråtande madonnan på Monte Pino” av min vän och kollega, den verkligt trevlige Mattias Lönnebo. Om jag nu inte missminner mig totalt träffades vi senast i person under fantastikkongressen Eurocon i Stockholm, 2011.

Medan jag härjar i fantastiska Mariestad är den här begåvade herrn likt många andra fantastikskribenter bosatt i Uppsala. Och intressant nog är Lönnebo bortsett från att vara författare och familjefar dessutom präst på heltid och på deltid militärpastor på Ärna, F 16. Alltså: minst sagt en fascinerande ramberättelse till denne skribents person.

Författarens publiceringshistorik

Den första boken signerad Mattias Lönnebo var barnboken ”Tagge och Snagge” på Verbum förlag 1998. Romandebuten, ungdomsboken ”Örnsommar” publicerades under 2010 på Faun förlag. Och nu under våren 2012 utgav Bombadil Publishing fantasyboken ”Amsalor och draken”.

Dessa böcker presenteras mer utförligt på författarens hemsida.

Den gråtande madonnans mediala framgång

Intressant och värt att påpeka är att man i det här fallet via ett verkligt litet bokförlag med verkligt diminutiva medel på ett imponerande professionellt vis och på bred front har lyckats nå ut till en stor publik. Uppmärksamhet har alltså heller inte låtit vänta på sig; och det rör sig faktiskt om sådan uppmärksamhet som åtminstone är betydligt mer än denne Marmeladkung är van vid i sådana här small press-sammanhang – och detta är förstås är väldigt roligt och glädjande för alla oss fantastikförfattare; för naturligtvis måste vi hjälpa varandra, glädjas åt varandras framgångar; pusha varandra fram; uppmuntra; och på så sätt skapa eller rättare sagt utöka den marknad som då gynnar oss alla; erbjuder oss fler möjligheter till att bli publicerade tillsammans med andra bieffekter såsom t. ex. fler läsare . . . Och det är verkligen underbart att det verkligen finns en marknad och ett genuint intresse för just den svenska fantastiken; och det händer ständigt intressanta saker på denna alltmer publika arena – och detta glädjer åtminstone mig något innerligt!

Bokens handling

Romanen Den gråtande madonnan på Monte Pino är en hyllning till de klassiska mörka skräckberättelserna av Edgar Allan Poe, Percy Bysshe Shelley och H. P. Lovecraft. Boken utspelar sig på 1800-talet i medelhavsstaden Mijas. Två små barn försvinner spårlöst, och när en serie bestialiska mord äger rum dras den unge, föräldralöse pojken Alfonzo in i händelsernas centrum. Mardröm och verklighet blandas samman i hans kamp för att behålla förnuftet i en galen värld – och över honom vakar den mystiska madonnastatyn.

 Bokens olika varianter

”Den gråtande madonnan på Monte Pino” finns som bok och e-bok. Den finns givetvis att beställa via de flesta stora Internetbokhandlar, samt går på Elib att låna (EPUB med Adobe-kryptering) eller köpa (EPUB med vattenmärke). Det går också bra att lika enkelt som gratis provläsa bokens första 19 sidor – och som om inte detta vore nog finns mängder av information och bilder och länkar till intervjuer och recensioner och annat både stort och smått på romanens Facebook-sida. Sedan finns ytterligare annat på författarens blogg som går under titeln ”Mattias Lönnebos Ordbehandlare”.

* * *

Förlag: Pythia Publishing / Pythia Förlag

Format: Häftad.

Sidantal: 275 .

ISBN: 91-980126-0-6

ISBN: 13: 978-91-980126-0-6


Annonser

~ av Fredrik F. G. Granlund på lördag, 5 maj, 2012.

2 svar to “Ny framgångsrik fantastik: Den gråtande madonnan på Monte Pino – av Mattias Lönnebo”

  1. […] Till Marmeladkungens blogg […]

    Gilla

  2. […] Undertecknad redaktör har genom åren fått upp ett rejält kontaktnätverk med andra författare/översättare. En hel del av dessa träffade jag i person under fantastikkongressen Eurocon 2011. Och däribland just Mattias Lönnebo; en helt enkelt trevlig karl och begåvad författare som förtjänar uppmärksamhet. Hans yrke som präst ser jag som något utöver det vanliga, och detta försätter Lönnebo i en åtminstone för undertecknad lite särskilt intressant ”natter”. Jag har också nyligen skrivit om honom och om hans nu aktuella bok ”Den gråtande madonnan på Monte Pino” här på Marmeladkungen. […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: