Marmeladkungen plötsligt publicerad med den absolut mest aggressiva och självutlämnande texten hittills: ”Potentiell sanning om våra så kallade lagar och den rådande bristen på ärlighet”

 

 

 

 

Edit 07 november 2012. Tillagd podcast-högläsning av Alexandra Ström. En inläsning gjord på Mariagatan i Mariestad den 17 februari 2012, innan essän var helt färdig. Detta hade jag planerat att lägga till sedan tidigare, men det känns extra väsentligt då inläsaren är släkt med min verkliga vän, Ewa Ström, som avlidit i dagarna. Jag är mycket chockad över hennes plötsliga frånfälle, och det är jag förstås inte ensam om. Mer detaljer än så här vill jag dock inte ge här, då det förstås är ett känsligt ämne. I dagsläget försöker jag innerligt att glädjas åt vår vänskap och de fina stunder vi hade tillsammans. Denna kvinna kommer aldrig någonsin att försvinna ur mitt minne.

Min långa och mycket självutlämnande essäistiska text ”Potentiell sanning om våra så kallade lagar och den rådande bristen på ärlighet” är nu publicerad på Tidningen Kulturen. Detta har varit en enormt tung text att färdigställa, bland annat därför att jag häri för första gången offentliggör hur det var när min son dog under 2009 och jag har i själva verket bara lyckats kunna arbeta på den då och då vid sidan av andra projekt som fått gå före, från och med novembèr 2011 till och med slutet av mars 2012, och när den första versionen hade färdigställts upplevde jag ett glädjerus som aldrig förr.

 

Vill du läsa texten?

Just nu ligger denna pärla till sanningssägande och överraskningar ute som information och länk på förstasidan, men enklare är att gå direkt till essän här. 

 

Vill du höra en uppläsning av textens inledning?

Det var bra länge sedan jag senast skrev och den här texten, och då som nu lade jag upp Alexandra Ströms fina högläsning av textens begynnelse medan den ännu var under arbete. Tror dock att många missade det senast, och därför gör jag ännu ett slag för denna vackra kvinna och hennes röst.

Inledningen till Fredrik F G Granlunds essä Potentiell sanning om några av våra så kallade lagar samt den rådande bristen på ärlighet – Alexandra Ström

Annonser

~ av Fredrik F. G. Granlund på fredag, 2 november, 2012.

Ett svar to “Marmeladkungen plötsligt publicerad med den absolut mest aggressiva och självutlämnande texten hittills: ”Potentiell sanning om våra så kallade lagar och den rådande bristen på ärlighet””

 1. Vill tipsa om…

  Fantastiknovelltävlingen 2014

  Det är 15-årsjubileum för Fantastiknovelltävlingen, som härmed utlyses. Den stödjs av Novellmästarna, en ideell förening för att främja novellkonsten (http://novellmästarna.se/, 10-årsjubileum i år!), och tävlingen är till för science fiction, fantasy eller skräck. De enkla reglerna:

  1. Skicka tävlingsbidrag som ren text (s k ASCII; inga bifogade filer, t ex Word-filer) senast 31 augusti till fantastiknovell@hotmail.com SAMT ahrvid@hotmail.com . Använd rubrik ”tävlingsbidrag”.

  2. Noveller skall anknyta till science fiction, fantasy eller skräck (genre får tolkas en smula generöst; det bör finnas något ”fantastiskt” element). Man får skicka flera bidrag. Maxlängd 50 000 tecken (inkl blanksteg och skiljetecken). Språk svenska.

  3. Vinnarna utses av en jury. Noveller som placerar sig på någon prisplats postas även på SKRIVA:s E-postlista.

  4. Förstapris 1000 kr. Andrapris 600 kr. Tredjepris 400 kr. De tre på prispallen erhåller också en gratis årsprenumeration på tidningen Skriva!

  Därutöver kan juryn dela ut hedersomnämnanden. Tävlingen är djupt tacksam för sponsorskap av, i bokstavsordning, SF-Bokhandeln http://www.sfbok.se, tidingen Skriva http://http://tidningenskriva.se/, Wela förlag http://http://www.welaforlag.se/ och förlaget Zenzat http://zenzat.wordpress.com/ – gynna våra gynnare! En liten sak: genom åren har förfrågningar och undringar kommit om man ”bör” sträva mot maxgränsen på 50K. Den gränsen är satt bara för att någonstans bör en gräns sättas! De flesta noveller som klarar sig bra brukar vara på 10-25 000 tkn. Bästa genre? Senaste åren har det varit nästan dött lopp mellan sf, fantasy och skräck.
  SKRIVA är den äldsta aktiva E-postlistan för novellförfattare, startad 1997. (För att ansluta, maila skriva-request@freelists.org, med subject/ämnesrad: subscribe.) Se infosidan http://www.skriva.bravewriting.com – sidan uppdateras sällan, helt avsiktligt (mest årlig tävlingsinfo) . SKRIVA diskuterar skrivande, fantastik, litteratur, kultur, ibland litet vetenskap, där publiceras olika nyheter, man kan posta och kommentera noveller, eller chatta med andra skrivintresserade om det mesta.

  –Ahrvid Engholm

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: