Marmeladkungens jubileumsskiva – Fredrik F. G. Granlund: ”Inre musik” – Väl valda texter inlästa av väl valda artister

Front_omslag

Inre musik

av: Fredrik F. G. Granlund

Väl valda texer

inlästa av väl valda artister

1. Jan-Erik Ullström – Framtiden är prolog (dikt, 01.08 min)

2. Fredrik F. G. Granlund – Köttets lust (novell, 39.43 min)

3. Rickard Berghorn – Långsam cymbal (dikt, 01.18 min)

 4. Freke Räihä – För de som inte vet (dikt, 10.24 min)

5. Fredrik F. G. Granlund – Slit ut dig (dikt, 02.12)

6. Ida Eriksson – Sällskapet (dikt, 00.52 min)

7. Fredrik F. G. Granlund – Plikten (novell, 11.52 min)

8. Sanna Rough – Jag ser så mycket men det är så lite (dikt, 02.57 min)

Några ord om denna min skiva

Några ord om det här projektet är minst sagt på sin plats. För er som redan lyssnat på uppläsningarna förstår säkert att det alltså rör sig om en slags CD-skiva; där varje spår är en uppläsning av någon text jag skrivit genom åren. Samtliga är inlästa av verkligt intressanta människor. Information rörande de medverkande kommer inom kort att dyka upp, och skivomslaget är just nu bara provisoriskt. Även detta kommer att förändras till det bättre.

Vad är då min anledning att släppa något som ännu inte är helt färdigt? Jo, jag firade i höstas tio år som författare och i somras fem år som bloggare – projektet har pågått mellan ett kvartal och ett halvår och dragit ut enormt på tiden främst på grund av tekniska problem. Det har definitivt inte varit lätt för mig att lära mig olika musikprogram och studera dem för mastring av inläsningarna – eller att ha tid och ork över för detta. Det har varit hemskt. Svårt och tidskrävande.

Jag ville hur det än nu var se till att släppa skivan innan tolvslaget på nyårsafton; därför att det material som nu är publicerat offentligt är är nämligen tänkt att agera en slags milstolpe på min väg till de verkliga framgångarna; ett firande av de senaste tio respektive fem åren av mitt liv. Såvitt jag vet är jag ensam om det här; helt ensam med idén, som jag hoppats och fortfarande hoppas kan komma att bli en slags ny norm inom den litterära världen. Är det någon som kan komma på ett bra namn på just det här med att släppa en skiva med egna texter främst upplästa av andra artister/författare så är jag evigt tacksam. Skall själv se till att tänka på saken, men det är inte enkelt att finna något verkligt slagkraftigt, slående till den nya norm jag åsyftar skulle kunna vara en möjlighet.

För vad är värre än att lägga ut en massa pengar på en CD-skiva där oftast bara några få låtar är bra, och det hela mest bara flyter ihop med vartannat därför att låtarna är så lika varandra rent musikaliskt. Är det då inte mer intressant att få höra mig och verkliga kändisar tolka några av mina litterära verk?

Jag kanske skall påpeka att jag totalt spelade in 50 olika högläsningar av närmare 25-30 olika artister. Urvalet har varit extremt svårt och trots att jag önskade betydligt fler spår på skivan upplevde jag mig helt enkelt tvungen att skära ned det hela till – vad jag anser är det –  absolut bästa. Tack, alla ni som varit med. Jag kommer undan för undan framigenom under 2013 att släppa en hel del av det inspelade materialet via både Marmeladkungen och Itunes. Eventuellt kan det också komma ut några intressanta saker på Marmeladkungens kanal på Youtube, liksom, självskrivet, också på Itunes samt Piratebay som nedladdningsbara torrents.  

Till nästa gång –

Ett STORT tack till de medverkande

och ett riktigt gott nytt år på er alla!

Fredrik F. G. Granlund

Mariestad, den 2 januari 2013

Bakre_omslag

*

* * *

*

Ovanstående skiva finns från och med den första januari 2013 även i mp3-format tillgänglig för fri nedladdning som torrent på Piratebay. Du hittar den möjligheten här.

Skivan kommer även inom kort att finnas tillgänglig via Itunes.

Annons

~ av Fredrik F. G. Granlund på tisdag, 1 januari, 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: