Några ord om den möjlighet vardagen utgör

Jag gillar en tjej
som gillar en kille
som gillar en tjej
som gillar mej

Nutidsmänniskans umgänge med verkligheten är kompromiss-betonat. Mitt jag utgör inget undantag. Jag delar den allmänna känslan av oförmåga inför vår situation: det annalkande barbariet – mitt förhållande till det yttre skeendet är lika fragmentariskt som vilken annan specialists – och min misstro mot ideologier och manifest är om möjligt större än hos de flesta.

När jag likväl gett mig i kast med uppgiften och de påföljande uppgifterna är det av två orsaker – dels känner jag ett behov att i dagens läge försvara ”den inre människan” mot dessa ständigt återkommande eskapistbeskyllningar – dels känner jag ett inre tvång att försöka kapa den förankring till ”tvivlet” som vi alla mer eller mindre i dag måste betrakta som en av våra realiteter – detta tvivel som ständigt hindrar oss i våra strävanden att få fast fot i tillvarons irrationella verklighet.

Var och en måste försöka stanna upp. Allt oftare njuta av allt det som under vardagarna konstituerar våra så kallade liv. Vi måste åtminstone försöka se det sköna i omgivningen, i människorna, i själva tillvaron. Ty förr eller senare inser man annars en dag att man blivit gammal. Och man undrar med ens vart ens liv tagit vägen. Men varför vaknade man inte upp? Varför tänkte man inte till? Varför njöt man aldrig? Dagarna har förflutit under slentrian. Livet har tuffat på: tuff, tuff, tuffat på . . . och snart kommer det då att vara för sent att hinna uppleva något annat än bitterhet.

Det kommer att vara en tid när benlösa springer
då de fingerlösa spelar gitarr
då de döva plötsligt kan höra
då de blinda kommer ut i naturen för att se
då de arslelösa sätter sig brevé

Annonser

~ av Fredrik F. G. Granlund på söndag, 2 juni, 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: