Årets julklapp? Bokförlaget Hastur släpper numrerad bokupplaga av ”Medusas hår och andra skräckberättelser” av H. P. Lovecraft & Zealia Bishop

Hastur förlag släpper ny bok av H. P. Lovecraft och Zelia Bishop i 700 handnumrerade ex.

ZealiaLovecraft_fram

Titel: ”Medusas hår och andra skräckberättelser”

Författare: H. P. Lovecraft och Zealia Bishop,

Upplaga: 700 handnumrerade ex.

Sidantal: 206

Förord: Martin Andersson – ”Lovecraft – författarens författare”

Översättare: Martin Andersson och Jonas Wessel

Illustrationer: Jonas Wessel

ISBN: 978-91-86835-10-1

H. P. Lovecraft (1890-1937) spökskrev emellanåt berättelser åt andra skribenter för att få ihop pengar till brödfödan. En av dessa var Zealia Bishop (1897-1968). Bishop presenterade en grundintrig och Lovecraft författade sedan resten efter eget huvud. ”Medusas hår och andra skräckberättelser” består av Bishops och Lovecrafts samtliga tre samarbeten, ”Yigs förbannelse”, ”De underjordiska” och ”Medusas hår”. Dessutom ingår Lovecrafts anteckningar till den sistnämnda novellen samt Bishops personliga minnestext om Lovecraft, som kom att bli hennes läromästare och vän.

Den långa novellen, eller om man så vill kortromanen, ”De underjordiska” (”The Mound”, 1929-30), som är så nära ett originalverk av Lovecraft som man kan komma, måste räknas till ett av hans stora mästerverk, helt i klass med ”The Colour Out of Space”, ”At the Mountains of Madness”, ”The Call of Cthulhu”, ”The Shadow Over Innsmouth” och ”The Shadow Out of Time”.

Lovecraftkännaren Martin Andersson har skrivit ett initierat förord till denna utgåva som är tryckt i endast 700 handnumrerade exemplar (!), och som dessutom är illustrerad av Jonas Wessel.

Bokens baksida:

ZealiaLovecraft_bak

Vill du beställa boken?

Pris: futtiga 140 bagis inklusive frakt  (OBS erbjudandet gäller bara till och med den 20 December, därefter kommer boken att säljas för 160 kr på förlagets hemsida, att jämföra med t.ex. Adlibris som tar 180 kr).

Beställning: skriv ett mejl till info@hasturforlag.se och uppge namn och adress, samt hur många exemplar som önskas så kommer denna eminenta bok på posten.

~ av Fredrik F. G. Granlund på tisdag, 10 december, 2013.

3 svar to “Årets julklapp? Bokförlaget Hastur släpper numrerad bokupplaga av ”Medusas hår och andra skräckberättelser” av H. P. Lovecraft & Zealia Bishop”

 1. Tack, det var en trevlig nyhet. Jag önskar dig en god jul och ett gott nytt år…!

  Gilla

 2. Tack själv för att läser mig och för allt du skickat mig och gjort för mig, käre vän! Och, naturligtvis, tillönskar jag även dig en verkligt god jul och gott nytt . . . !

  Gilla

 3. Kul att du lever, jag tänkte just fråga… Själv segar jag mig igenom januari. Det går hyfsat. Men januari är nog årets värsta månad. Jag anspelar på Karin Boye när jag om denna tid säger:

  Den sega dagen, den är aldrig störst.
  Den sega dagen är en dag av törst.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: