Ny fantastikbokserie från Hastur förlag – Vargtimmen. Del 1: ”Dödens andedräkt” av Greve Eric Stenbock

Missa för helsicke inte följande!

I denna första del av serien ”Vargtimmen” publiceras Greve Eric Stenbock översatt och illustrerad av Jonas Wessell på Hastur förlag i en upplaga om 400 handnumrerade exemplar. Det rör sig om en serie smärre men väldeligen stora böcker. Denna förstavolyms originaltitlar är som följer: ”The True Story of a Vampire”, ”The Other Side” och ”Amodern St. Venantius”, samt Jonas Wessells efterord.

Hastur Förlag uttrycker det enligt följande:

Med Dödens andedräkt inleder Hastur Förlag serien Vargtimmen, mer eller mindre korta böcker tänkta som lämplig läsning för de sömnlösa. Samtliga utgåvor är illustrerade och tryckta i handnumrerade, begränsade upplagor.

Greve Stanislaus Eric Stenbock (1860-1895), parfymerad och perverterad poet, författare, dandy, drinkare och opiummissbrukare, är den engelska fin de siéclelitteraturens kanske mest mytomspunna person. Han var besatt av döden och fagra ynglingar, och är idag mer känd för sitt excentriska leverne i lyx och rus än för sina litterära alster. I Dödens andedräkt ingår novellerna ”Den sanna berättelsen om en Vampyr”, ”Den andra sidan” och ”En nutida Sankt Venantius”, samt ett fylligt och initierat efterord om den dekadenta greven.

 

 

stenbock (2)

stenbock (3)

 

 

Annons

~ av Fredrik F. G. Granlund på tisdag, 1 juli, 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: