Inför mellandagarnas mellandagsrealisation: Tre böcker inför vilka ögonen närmast måste hållas totalt uppspärrade

Undertecknad stjärngosse hinner inte läsa så mycket – men det är ännu mindre jag inte vill läsa –

 

Först, en passus: Jesus föddes mitt i sommaren – det var romarna som ändrade kalendern så att vi firar detta i december. Men vem bryr sig? Vem firar numera jul därför att det var den dagen – eller, rättare sagt inte den dagen Jesus föddes? Hm… Vi skiter i detta och går in på något betydligt mer intressant och värdefullt –

Tre böcker att söka, beställa, inhandla – fästa ens undermedvetna medvetna på, spana in, skaffa glasögon för att kunna se, beställa, läsa, investera i. Det finns förstås  så mycken annan litteratur, intressant sådan och ointressant sådan, meningsfull sådan och meningslös sådan och aldrig någon okej helt annan sådan, bra och dålig och mycket bra och undermålig, och så finns det förstås kulturgärningar, verk utgivna av så att säga påtända människor med inombords själar bestående och eller fyllda till brädden med meningen att det hela men det finns så mycket mer att tänka på – så varför inte tänka som herr undertecknad: man skall gynna, belöna en kulturchockerande välgärning, inhandla den smala, ovanliga utgivningen, låta de likvida medlen om de så är fysiskt eller abstrakt förekommande orienteras mot måltavlor som därmed belönas, uppmuntras och kommer  en möjlig bit på vägen till att fortsätta den oftare än ofta nischade utgivningen fysiskt i samband med den nästan alltid överhängande ekonomiska katasrofmöjligheten; små förlag, mindre förlag än de små – för dessa är närmast allt riskabelnt, vad de än gör så måste de sälja, synas, existera – och fortsätta existera. Så lyd Marmeladkungens råd: köp litteratur där köpet betyder något och se det som en investeringsinvestering, för får du dålig ekonomi framigenom – då har du ett gäng samlarobjekt att dra in en skördetröskning på!

Just nu rekommenderar Marmeladkungen följande – och mer info rörande dessa liksom länkar m. .m kommer inom kort (eller lite kortare än så) att infinna sig här i detta inlägg.

 

vargtimmen2

frid & fröjd

zenzat

 

Annons

~ av Fredrik F. G. Granlund på torsdag, 25 december, 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: