Kulturen ligger nämre till hands än man kan ana

Det är underligt.

Jag har träffat en likasinnad. Någon som känner till Baudelaire, Verlaine, Gautier, Rimbaud, och som avgudar Bruno K. Öijer. Fantastiskt! Vad ska man säga när två nyblivna vänner ser om följande klipp, om och om igen..?

Kim Hansson blev jag bekant med vid Victor Nikolajeffs födelsedagsfest ikväll. Och jag slutar aldrig förvånas över hur mycket kulturellt intresserade och inriktade människor det finns här i Mariestad.

Kim är även musikproducent för bland annat Shah-King. En amerikansk-kazaskansk rappare från massachussets, New England.

Vad ska jag säga? Vi har mycket gemensamt. Månne början på en vänskap?

~ av Fredrik F. G. Granlund på lördag, 7 februari, 2009.

2 svar to “Kulturen ligger nämre till hands än man kan ana”

  1. Öijer ja… jag kan knappast säg att jag läst/hört speciellt mycket av honom. Tycker dock att han är intressant. Fastnade dock för hans skugga Iodine Jupiter på 90-talet. Speciellt med den underskattade skivan Lilla flickan Zombie. Underbar, förtrollande och tung.

    Kul att du hittat likasainnad. Det är något man ska hålla fast vid och vårda.

    Gilla

  2. Öijer råkar vara en favorit för mig, men också för många andra. Ska jag rekommendera någon läsning – leta upp samlingsutgåvan av ”Trilogin”, som innehåller hans troligen starkaste tre diktsamlingar (även om det naturligtvis finns oerhört mycket mer att läsa och läsa om i hans produktion.).

    Iodine Jupiter är naturligtvis också intressant, av många skäl. Men jag kan inte säga att jag läst särskilt mycket av honom, mest om honom. Och hört dito.

    Det börjar röra på sig med likasinnade, kulturkretsen finns här i Mariestad, och den är betydligt större än man kan tro, men också i andra delar av landet – och jag vill lära känna fler, få fler bekanta… naturligtvis… av många skäl.

    Gilla

Lämna en kommentar