Marmeladkungens hov – bloggens medarbetare

Marmeladkungens hov

Det är inte bara jag som arbetat med den här bloggen sedan jag under 2007 slog upp porten till Marmeladkungens mångfald. Många är ni som kommenterat, diskuterat och argumenterat, och förstås både hatat och berömt det jag gjort och skrivit. Men i och med att jag publicerar (och till och med då och då betalar för) texter i olika former har det på denna blogg blivit en del medarbetare genom åren, även om jag varit (och fortfarande är) något kräsen och selektiv. Den här sidan är därför ett försök att presentera alla de som på något sätt publicerats på den här bloggen – skribenter och illustratörer som skrivit och/eller fortfarande skriver, tecknar, eller till och med arbetar för, tja, på olika vis hjälper till med att göra Marmeladkungen till just Marmeladkungen.

Utan er vore vare sig jag eller min blogg inte värst mycket! TACK!

Skribenter

Martin Andersson (född 1976) H. P. Lovecraft-expert, lektör, samt artikelförfattare m.m. Bor i Göteborg och arbetar bl.a. som språklärare.

Robin E. Bengtsson (född 1988). Uppvuxen i Moholm, bosatt i Mariestad. Utbildad elektriker. Har nu funnit stort intresse i litteraturen och själv börjat skriva dikter och utkast till noveller. Kommer förmodligen att synas på Marmeladkungen som bokrecensent  och kanske även som författare till egen prosa och lyrik.

Rickard Berghorn (född 1972) Författare och förläggare. Ägare av Aleph bokförlag och den för närvarande vilande tidskriften Minotauren. Driver bloggen Nymodernism.

Börje Crona (född 1932). Författare och översättare. Grundare av limerickvarianten ”mumrikar”.

Ahrvid Engholm (född 1959) är sedan 35 år aktiv inom sf-fältet, skrivit noveller nästan lika länge (men i ”riktiga” tidskrifter sedan 1984), och har haft mycket publicerat i stort och smått, inklusive novellsamlingen Mord på månen (Zen Zat, 2006). Driver sedan 1997 E-postlistan SKRIVA: www.skriva.bravewriting.com främst för fantastik (men allt är välkommet), gör E-nyhetsbladet SF-Journalen, som nu också har en twitterkanal på @SFJournalen.

Fredrik F. G. Granlund (född 1979). Redaktör och ansvarig utgivare för bloggen Marmeladkungen. Aktiv som roman- och novellförfattare, poet, estradpoet, översättare, och bok- och filmrecensent. Fyrfaldigt prisbelönt inom olika slags större skrivartävlingar. Innehar så många högskole- och universitetspoäng samt examina i så många olika ämnen att det närmast är löjligt. Sedan födseln bosatt i Mariestad.

Jens Heimdahl (född 1972). Skribent och illustratör som översatt och publicerat artiklar om Lovecraft i tidskrifter som Res Publica och Minotauren. Bor i Årsta, Stockholm och arbetar som kvartärgeolog och arkeobotaniker på Riksantikvarieämbetet.

Adam Johansson (född 1992). Pokerspelare tillika kock som är bosatt i Mariestad. Arbetar för närvarande som kock på Mandys dinner i Töreboda.

Anna Maria Nygren (född 1990). Författare, skribent, illustratör, estradpoet m.m. Har två gånger nominerats till Lilla August-priset (med novellerna ”Allra ensammast”, och ”Mammas mystiska morbror”). Har arbetat som Manusförfattare på Norsholms komediteater/Kvartersteatern och fått pjäser uppsatta på ung scen/öst och Östgötateatern. Från Norrköping.

Michael Nystås (född 1971) är journalist, bibliotekarie och informatör, född och uppväxt i Finspång, men sedan 1994 bosatt i Partille utanför Göteborg. Han har en magisterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap från Högskolan i Borås och är sedan 1999 verksam som informatör vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Lennart Svensson (född 1965) är kock och fil kand i sanskrit. Han bor i Härnösand. Författarkarriären inleddes 2007 med novellsamlingen ”Eld och rörelse”. Han har även gett ut romanerna ”Antropolis” och ”Till Smaragdeburg”. Dessa tre har kommit på eget förlag. Förutom detta har han publicerat dikter, artiklar och noveller lite här och där. Han har även lagt upp lite roman-pdf:er på nätet via sin hemsida/blogg, Svenssongalaxen.

Jan-Erik Ullström (född 1977). Arbetar på Volvo i Skövde där han också är bosatt. En ständigt drömmande skapare. Har genom debuten 2011 med ”Vägen till Umbria del I och II” som utgavs på Mörkersdottir förlag gått från en tillvaro helt utan skrivande, till ett liv där ingenting annat längre ger samma mängd energi. Ständigt skapande och evigt sökande, har han som mål att erbjuda läsaren ansträngning. Utmana sinnen och bygga tankar mot de djupaste av mänskliga insikter. Skapar även genom musik. För övrigt global visionär och extremt snabb i ”Five finger fillet”. Skriver för närvarande på en roman tillsammans med Marmeladkungen.

Jonas Wessel (född 1982). En i Malmö bosatt bibliofil och skriftställare med en faiblesse för Kafka, Arthur Rimbaud, Isidore Ducasse, Dagerman, H. P. Lovecraft och andra döda gubbar. Skriver främst för tidskriften Eskapix, men även annat.

Eric Westlund (född 1982) sålde sin själ till den svenska folktron med bondesamhället som bihang, varför hans fokus i den kombinerade poesi- och novellsamlingen ”Vävt ur bygdernas valv” tenderar bli ohälsosamt nischat. På senare år har nuet både på gott och ont naglat fast honom och ur den reinkarnationen föddes romanen ”Tjällmarksliden”; en mestadels fiktiv självbetraktelse av protagonisten vars inspiration säkerligen är influerad av en hybrid av Harry Haller och Antoine Roquentin. Från Mariestad. Bor i Lidköping.


Illustratörer

Jonas Anderson (född 1972) Illustratör och grafisk formgivare i Uppsala. Arbetar främst med barnböcker samt museum för tillfället. Illustrerade under flera år i tidskriften Minotauren. Jonas är aktuell med skräckserien 1000 Ögon som han gör tillsammans med Daniel Thollin.  Kika även gärna på hans hemsida.

Nicolas Krizan (född 1963) Grafisk formgivare, illustratör och serieskapare född i Lidköping, nu verksam i Skövde. Aktiv inom serie- och sf-kretsar sedan slutet av 1970-talet. Har medverkat i ett otal publikationer av vitt skilda slag, några exempel med fantastisk inriktning är Nova Science Fiction och Minotauren. Driver bloggen 1001Movies.

Leif Pettersson (född 1966). Har genom åren arbetat inom en mängd olika branscher. Har samtliga körkort förutom tungt släp. Erfarenhet bl. a. som byggare/snickare/metallarbetare och då och då en mångsysslande amatörillustratör. Född i och bor i Mariestad.

Joseph Saade (född 1969). Ursprungligen från Libanon. Bosatt i Mariestad. Arbetar vid sidan av sitt konstnärskap på olika lokala pubar/uteställen i samma stad. Exempel på hans konst finns att hitta här. Hans hemsida finns här.

Fotografer

Arne Lundström. Världskänd pressfotograf sedan 1960-talet. För närvarande anställd av Englands största tidning, men frilansar när tillfälle ges; bor i Mariestad men reser ständigt fram och tillbaka med i det närmaste hela världen som sin arbetsplats.

Annons

12 svar to “Marmeladkungens hov – bloggens medarbetare”

 1. Så att, du fick det färdigt inom en månad. Med din sedvanliga arbetstakt hade jag väntat mig — längre tid. Man bockar!

  Gilla

 2. […] Här hittar du denna nya sida med presentationer av medverkande, vilken kommer att uppdateras allt eftersom. Och har jag nu glömt någon medverkare ber jag om ursäkt i förskott. Kontakta mig då på anson@passagen.se, så skall jag se till att publicera presentationer även av dig/er. […]

  Gilla

 3. Nu är jag inte med. Är det inte du som skriver din blogginlägg? Mycket förvirrande.

  Hur som haver gör du/ni/dom ett bra jobb. 8)

  Gilla

  • Det är en bra fråga du ställer, Fredrik. Dessutom är det säkert många med dig som undrar, varför jag ska försöka att förklara – och skulle det nu fortfarande vara oklarheter för någon, så mejla mig gärna på : anson@passagen.se

   Så här ligger det till: Jag publicerar andra författare på Marmeladkungen. Betalar en (ytterst) modest, mest symbolisk, summa för alster jag väljer att publicera. Bättre än ingenting, vilket är vad de allra flesta nättidskrifter och/eller tidskrifter betalar sina skribenter.

   Använder vidare andras illustrationer till mina blogginlägg (med deras tillåtelse). I detta fall har jag ännu inte betalat, men däremot gett illustratören möjlighet att härja fritt och vara vild i sin kreativitet – och än så länge har ingen klagat.

   Jag gör sådant här för att bland annat komma kunna ansöka om bidrag för Marmeladkungen såsom en kulturtidskrift, men också för att låta denna min bloggs innehåll spreta mer och attrahera fler läsare samt kreatörer. Jag önskar nämligen att detta ska bli ett forum för alla oss likasinnade – men kan naturligtvis inte publicera exakt vad som helst.

   Hoppas detta är svar på din fråga. Annars är du välkommen att höra av dig igen. Och skriver du är du även välkommen med bidrag till ovanstående adress.

   Mvh

   F. G.

   Gilla

 4. […] med originalillustrationen av Jonas Andersson, som i och med detta läggs till skaran som är Marmeladkungens medhjälpare – Marmeladkungens hov. Novellen publicerades ursprungligen i tidskriften Minotauren, nr 15 (2001/2002) samt i antologin […]

  Gilla

 5. […] på Marmeladkungen, och än mindre kunna presentera som en på MK publicerad medarbetare; på sidan Marmeladkungens hov. För den som vill läsa ännu mer om Ahrvid Engholms goda gärningar för fantastiken i Sverige […]

  Gilla

 6. […] på Marmeladkungen, och än mindre kunna presentera som en på MK publicerad medarbetare; på sidan Marmeladkungens hov. För den som vill läsa ännu mer om Ahrvid Engholms goda gärningar för fantastiken i Sverige […]

  Gilla

 7. I love your wordpress theme, wherever did you obtain it through?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: